PICULLA: GRUEVSKI PO PROMOVON RETORIKË HELMUESE

0

Akuzat se gjoja Bashkimi Europian po e “mbështet Shqipërinë e Madhe“, jo vetëm që janë plotësisht të pakuptimta, por paraqesin kompenzim për humbjen e legjitimitet për të formuar qeverin në Shkup. Qytetarët e Maqedonisë nuk e meritojnë t’i vuajnë pasojat e sjelljeve të tilla politike në vitet e ardhshme. Ata meritojnë ardhmëri në BE, thotë në një intrevistë për Standard.mk. eurodeputeti kroat dhe minsutri i Jashtëm i Kroacisë, Tonino Piculla.

Sipas tij është e papranueshme të dëgjohen dhe lexohen fjalime antishqiptare, kërcënimet kundër ojq-ve dhe shoqërisë civile , të cilat akuzohen se gjoja janë kukulla të Sorosit.

“Konsideoj se Europa duhet të demonstrojë vendosmëri më të madhe për ta dënuar gjuhën e urrejtjes, ashtu siç vepruan eurodeputetët Flenkeshtein dhe Kukan si dhe zyrtarë të ndyrshëm politikë. Fatkeqësisht Gruevski e ka më lehtë  të promojë retorikë helmuese , ndërkohë që çështjet urgjente sociale si dhe varfëria, nuk merren në konsideratë fare“, ka nënvizuar Piculla./GAZETA FAKTI

 

 

Shpërndaje

Rreth Autorit

Leave A Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Bitte die Buchstaben des captcha Bildes im Eingabefeld eintippen

© 2014 faktinews.com ⎢ Powred by: newonline.ch