PRITET TË ÇAHET SHKËMBI I AKULLIT ‘’TRIFTA’’

0

Autoritet zvicerana kanë ndërmarrë masa parandaluese për shkak të rrezikut nga shembja e shkëmbit Trifta që është i mbuluar me akull, në jug të vendit, duke evakuar mbi 220 njerëz

‘’Shkëmbi i akullit mund të rrëshqet në çdo moment’’, ka njoftuar policia e Valais-it.

Një zëdhënës i policisë i ka thënë AFP se një pjesë e shkëmbit po rrëshqet 130 cm. në ditë dhe nëse shkëputet ajo pjesë mund të jetë kanosje për lokalitetin Saas Grund.

Ky ka qenë shkaku i ndalim qarkullimit në zonën përreth majës Weissmies (4.017 m.). Për pasojë është pezulluar edhe lëvizja e teleferikut./Gazeta FAKTI

Shpërndaje

Rreth Autorit

Leave A Reply

Please type the characters of this captcha image in the input box

Bitte die Buchstaben des captcha Bildes im Eingabefeld eintippen

© 2014 faktinews.com ⎢ Powred by: newonline.ch